Wing Chun Hr

O nama


Dobro došli

Wing Chunom bavimo se preko 30 godina. Na tom dugogodišnjem putu podučavali su nas mnogi učitelji kojima smo zahvalni na znanju koje su nam prenijeli. Posebnu zahvalu za dugogodišnje učenje izražavamo pokojnom si -fuu Wilhelmu Blechu.
Tijekom putovanja u Hong Kong upoznali smo izuzetnog si- fua, briljantnog borilačkog umijeća - Leunga Ngoka Yina. Prihvativši nas kao učenike, on nam prenosi svoje neizmjerno znanje i iskustvo.

Wing Chun je borilačka vještina koja se temelji na određenim teorijama i principima koji proizlaze iz tih teorija. Te principe možemo predočiti kao načela koja služe za bolje razumijevanje sistema. Bez potpunog razumijevanja tih principa je nemoguće naučiti Wing Chun.

Značenje tih principa nipošto nije očigledno. Značenje tih principa upoznaje se tijekom vježbanja kod kojeg se ne smije zaboraviti razmišljanje o naučenom. Wing Chun je umjetnost koja ujedinjuje duh i tijelo kombinacijom tjelesnog vježbanja i razmišljanja o naučenom. Jedinstvom misli i pokreta otvaraju se vrata napretka u Wing Chunu, no ako tog nema sve se svodi na skup raznih pokreta koji nemaju neko posebno značenje. Principi su jedan nezaobilazni element Wing Chuna. Onaj tko ih poznaje ili ih počinje razumijevati, ima ključ koji otvara vrata možda najfascinantnije vještine uopće.

Iskustva polaznika

Wing Chun mi daje potrebito uravnoteženje prema zahtjevima na poslu.

Webdizajner (vježba Wing Chun od rujna 2006)

Učenje ove vještine ostavlja na mene pozitivan utisak...

student (vježba Wing Chun od listopada 2010)

Vježbanje

Vježbe u paru

Wing Chun partner vježbe omogućavaju nam savladati silu koja na nas djeluje radilo se o jačen ili slabijem protivniku.

Samostalne vježbe

Vježbanjem solo vježbi dobivamo gipkost u ramenima i stabilitet u cijelom tijelu. Kroz njih učenik razvija svoje tijelo i radi ga sposobnim za dugotrajno vježbanje.