Wing Chun Hr

!

NOVOSTI


U svibnju prvi međunarodni Wing Chun seminar u Rijeci

picture1

Kroz tri dana trajanja seminara, sudionici će upoznati Kung Fu vještinu Wing Chuna i rad Wing Chun kluba Rijeka te produbiti znanja, razmijeniti iskustva i njegovati zdrav način života u ljepotama riječkog kraja.
Wing Chun klub Rijeka organizira prvi međunarodni Wing Chun seminar u Rijeci, od 26. do 28. svibnja 2017. Seminar će uključivati otvoreno predavanje i dva dana intenzivnih radionica s polaznicima. Posebni gosti bit će instruktori s dugogodišnjim iskustvom Sifu Marijo Biljanić i Sifu Darko Bek. Cilj je ovog seminara promocija zdravog načina života, druženja i ljepote riječkog kraja.
Seminar počinje u petak 26.05.2017., u 19:00 sati u hotelu Bonavia. Za prvi dan seminara predviđeno je otvoreno predavanje na kojem će sudionici moći upoznati rad Wing Chun kluba Rijeka te samu vještinu i pozitivne učinke bavljenja njome. Preostala dva dana, 27.05. i 28.05., posvećena su treninzima: održat će se četiri treninga, svaki u trajanju od tri sata.
Cijena u pretprodaji (do 01.04.2017.) za sudionike iz inozemstva, te za one koji dolaze izvan Rijeke iznosi 300 eura što pokriva dva noćenja u hotelu Bonavia, s uključenim doručkom i večerom, te kotizacijom. Za sudionike koji će si sami osigurati smještaj i prehranu, odnosno za sudionike iz Rijeke i okolice, cijena sudjelovanja na seminaru je 500 kuna. Na seminaru mogu sudjelovati svi bez obzira na prethodno iskustvo, a sudionici će biti podijeljeni po znanju i iskustvu kako bi svi imali najveće koristi od seminara. Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail zoran.pap@wingchun.hr.
Wing Chun nastao je prije 200 do 300 godina, a legenda govori da je to jedini stil Kung Fua kojeg je stvorila žena. Je li to istina, ne možemo reći, no ono što je bitno je ideja koja se proteže kroz filozofiju vještine, odnosno takozvani „ženski princip". U ovom se stilu Kung Fua ne ide snagom protiv snage, već se koriste druge kvalitete poput strategije, kretanja i iskorištavanja sile protivnika protiv njega.
Wing Chun je pored Tai Chia najpoznatiji Kung Fu stil izvan Kine. Svoju popularnost je prvo stekao kroz lik i djelo Brucea Leea koji je Wing Chun učio u Hong Kongu. U novije vrijeme Wing Chun se ponovno počeo predstavljati široj publici kroz serijal filmova o poznatom majstoru Ip Manu, također poznatome i kao učitelju Bruce Leea. Pojavom ovih filmova bilježi se i znatno veći interes za ovu vještinu.
Wing Chun klub Rijeka osnovan je 2006., a trenutačno broji oko 20-ak članova. Sam rad kluba odvija se u dvije grupe. Jedna grupa je miješana grupa vježbača starijih od 16 godina, dok je druga grupa naziva Wing Chun za žene terminom i programom specijalizirana za žene. Treninzi za obje grupe odvijaju se tri puta tjedno na adresi Pomerio 23, Rijeka.
Više pronađite na linku.International Wing Chun Spring Seminar - Rijeka, Croatia

picture1

This spring experience the unique blend of the Mediterranean climate, gastronomy and kung fu. more..Seminar 2015 - Selnica

picture1

I ove godine održat će se godišnji seminar na kojem će sudjelovati članovi klubova iz Hrvatske. više..


U Čakovcu održan seminar za instruktore

picture1

U Čakovcu je održan seminar za instruktore, atmosfera je bila kao uvijek radna i prijateljska...
više..

Voditelji škola ponovo bili u Hong Kongu na treningu

picture1

Dvotjedni trening/seminar u Hong Kongu prošao je odlično. Instruktori koji su prisustvovali putovanju prezadovoljni su stečenim znanjem... više..